OFF TOPIC > Cafe de bezopen vogel

Blik op de weg met de dashcam

(1/7) > >>

Motormuis:
Ik weet niet waar dit onderwerp onder valt dus plaats ik het hier.

@ Moderators

Misschien leuk om een aparte categorie hiervoor aan te maken ?

Ik gebruik nu alweer een tijdje een dash cam. Hij bestaat uit een display en 2 camera's. Een "F" Front en een "R Rear" camera. Het leek mij wel leuk om dan zo nu en dan verkeerssituaties welke gelijke tijd worden opgenomen door beide camera's.

Onderstaande opname is een situatie welke bij mij in de straat afgespeeld heeft.

Ik verlaat de parkeerplaats en rij langzaam naar de grote weg een 30 km zone. Bij de afrit zie ik onze buurman in zijn elektrische rolstoel aan komen en zijn vrouw via de stoep. Meneer gaat voor sorteren om over te steken. Immers hij geeft geen knipperlichten aan en alles duid erop dat hij de straat wilde oversteken. Hij kijkt van zijn kant gezien naar rechts en dan naar mij.

Mijn inzien heeft hij voorrang zodra ik naar links de weg opdraai.

Ik blijf dus staan op de oprit van de straat en geef hem een handgebaar van kom maar. Immers meneer is de zwakkere in het verkeer.

Het gegeven is dat de verstandhouding ernstig beschadigd is waarbij hij het nodig vond om in zijn hus zijn rolstoel te gebruiken mij van achteren in de hiel te rijden om kenbaar te maken dat ik zijn huis moest verlaten. Ik had mij al omgedraaid om het huis te verlaten maar meneer vond het nodig om de zaak te benadrukken met zijn elektrische rolstoel. Zijn was vrouw was getuige en lachte.

Meneer is psychisch verward en hulpbehoevend. Aan alle hulpverleners is aangegeven dat hij slecht ziend is. En zelfs een blinde stok gebruikt.

De verslechte verstandhouding speelt al jaren en jaren en zal ondanks vele vrijwillige hulpverlening niet meer veranderen.

De wetenschap is dat meneer en mevrouw bij het passeren van ons huis naar binnen kijken. Bij het elkaar passeren buitenshuis kijkt meneer mij altijd heel strak in de ogen aan.

Nu komt er toevallig een situatie waar men elkaar niet kan ontwijken en werd dan ook de vraag... "wat is wijsheid in hoe te handelen".

Mijn handgebaar hem voorrang te verlenen negeert hij en laat dan een lichaamstaal zien van ... "wat moet je nou" Ik heb mijnraam opengemaakt en geroepen ... "Kom maar". Ook dat negeert hij en vervolgens riep ik ..."Jij heb voorrang" Kijk vervolgens wat er dan gebeurt !!


Mtvrgrt kees

EricMP3:
Gedrag op de weg door verkeersdeelnemers, ongeacht het vervoermiddel, is onbegrijpelijk.
Laat staan dat de verkeersregels nog in acht genomen worden.

Let wel uitzonderingen daargelaten 🤔🤔

joopstern:
dat wordt genieten met die snelle brommobielen

Edwin de Eerste:
@Motormuis

Ik heb er blik op de weg van gemaakt en meteen is het een topic sticky. Dus zal het altijd bovenaan in de Café de bezopen vogel blijven staan.

Grtz E1

Eric L:
Maak er maar verkeershufters van   ;D

Gisterenmorgen ging ik met ons autootje boodschappen doen in Doesburg.
Rij een eindje voorbij de pannenkoekenbakker op de Zomerweg en kom een auto achterop die op zijn/haar beurt een voor hem/haar rijdende tractor naderde dus het duurde niet lang of we reden met ons drieën achter elkaar.
Nu is de situatie bij de Grietstraat veranderd en is er in een naar links draaiende bocht een vluchtheuvel (middenstuk) gekomen voor overstekende fietsers.
Welnu, meneer (of mevrouw) in de voor mij rijdende voiture vond het blijkbaar nodig om links van de vluchtheuvel de unieke gelegenheid te vinden om daar in die bocht de trekker te passeren terwijl die tegen de 55 km/h reed, daar waar je 60 mag.
En ja, er staat voor die vluchtheuvel zo'n bord waarop aangegeven staat aan welke kant je de vluchtheuvel moet passeren.

Maar goed, terugkerend op het filmpje;
Die vent in de rolstoel heeft niets op de weg te zoeken als er een voetpad naast ligt dus ik snap je probleem niet zo goed.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie