stcvrijevogels

OFF TOPIC => Cafe de bezopen vogel => Topic gestart door: Motormuis op 16 januari 2021 15:38

Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 16 januari 2021 15:38
Ik weet niet waar dit onderwerp onder valt dus plaats ik het hier.

@ Moderators

Misschien leuk om een aparte categorie hiervoor aan te maken ?

Ik gebruik nu alweer een tijdje een dash cam. Hij bestaat uit een display en 2 camera's. Een "F" Front en een "R Rear" camera. Het leek mij wel leuk om dan zo nu en dan verkeerssituaties welke gelijke tijd worden opgenomen door beide camera's.

Onderstaande opname is een situatie welke bij mij in de straat afgespeeld heeft.

Ik verlaat de parkeerplaats en rij langzaam naar de grote weg een 30 km zone. Bij de afrit zie ik onze buurman in zijn elektrische rolstoel aan komen en zijn vrouw via de stoep. Meneer gaat voor sorteren om over te steken. Immers hij geeft geen knipperlichten aan en alles duid erop dat hij de straat wilde oversteken. Hij kijkt van zijn kant gezien naar rechts en dan naar mij.

Mijn inzien heeft hij voorrang zodra ik naar links de weg opdraai.

Ik blijf dus staan op de oprit van de straat en geef hem een handgebaar van kom maar. Immers meneer is de zwakkere in het verkeer.

Het gegeven is dat de verstandhouding ernstig beschadigd is waarbij hij het nodig vond om in zijn hus zijn rolstoel te gebruiken mij van achteren in de hiel te rijden om kenbaar te maken dat ik zijn huis moest verlaten. Ik had mij al omgedraaid om het huis te verlaten maar meneer vond het nodig om de zaak te benadrukken met zijn elektrische rolstoel. Zijn was vrouw was getuige en lachte.

Meneer is psychisch verward en hulpbehoevend. Aan alle hulpverleners is aangegeven dat hij slecht ziend is. En zelfs een blinde stok gebruikt.

De verslechte verstandhouding speelt al jaren en jaren en zal ondanks vele vrijwillige hulpverlening niet meer veranderen.

De wetenschap is dat meneer en mevrouw bij het passeren van ons huis naar binnen kijken. Bij het elkaar passeren buitenshuis kijkt meneer mij altijd heel strak in de ogen aan.

Nu komt er toevallig een situatie waar men elkaar niet kan ontwijken en werd dan ook de vraag... "wat is wijsheid in hoe te handelen".

Mijn handgebaar hem voorrang te verlenen negeert hij en laat dan een lichaamstaal zien van ... "wat moet je nou" Ik heb mijnraam opengemaakt en geroepen ... "Kom maar". Ook dat negeert hij en vervolgens riep ik ..."Jij heb voorrang" Kijk vervolgens wat er dan gebeurt !!


Mtvrgrt kees
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: EricMP3 op 16 januari 2021 15:59
Gedrag op de weg door verkeersdeelnemers, ongeacht het vervoermiddel, is onbegrijpelijk.
Laat staan dat de verkeersregels nog in acht genomen worden.

Let wel uitzonderingen daargelaten 🤔🤔
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: joopstern op 16 januari 2021 16:47
dat wordt genieten met die snelle brommobielen
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Edwin de Eerste op 16 januari 2021 16:49
@Motormuis

Ik heb er blik op de weg van gemaakt en meteen is het een topic sticky. Dus zal het altijd bovenaan in de Café de bezopen vogel blijven staan.

Grtz E1
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 16 januari 2021 18:41
Maak er maar verkeershufters van   ;D

Maar goed, terugkerend op het filmpje;
Die vent in de rolstoel heeft niets op de weg te zoeken als er een voetpad naast ligt dus ik snap je probleem niet zo goed.

Die man mag gewoon op de weg rijden met zijn rolstoel niks aan de hand.
De wegcode voorziet geen bijzondere regels voor het gebruik van een elektrische rolstoel op de openbare weg. Ze worden volledig gelijkgesteld met ofwel fietsers, ofwel voetgangers

Groetjes Hans
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: The Navigator op 16 januari 2021 19:35
Ouderen en gehandicapten vertonen onvoorspelbaar gedrag in het verkeer en daar moet elke weggebruiker rekening mee houden

overigens ben jij kees verplicht om al het verkeer voor te laten gaan van zowel links als rechts
waarom moet je iedereen voor laten gaan ,aan jou kant loopt de stoep door en daardoor heb je geen recht op voorrang op verkeer van links
ook de vrouw op de fiets had je nog voor moeten laten gaan en die kwam ook nog eens van rechts

 
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: joopstern op 16 januari 2021 19:42
ook wel mensen die niet oud of gehandicapt zijn onvoorspelbaar het is gewoon geven en nemen 
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 16 januari 2021 19:42
Die man mag gewoon op de weg rijden met zijn rolstoel niks aan de hand.
Klopt. Sterker nog... de meneer met de elektrische rolstoel mag zelfs op de stoep rijden en moeten mede voetgangers met deze rolstoel gebruiker rekening houden.

De rolstoel gebruiker mag echter het andere deelnemende verkeer niet hinderen dus ook geen voetgangers.

@Tourmaster W

De fietser kwam idd van rechts en heb deze ook voor laten gaan. Is duidelijk op het filmpje te zien.

Ik ben idd verplicht om in de situatie zoals op het filmpje het verkeer van links en rechts voor te laten gaan daar ik van een woonerf kom.

Mtvrgrt kees
Titel: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 16 januari 2021 19:48
Situatie ...

Als ik naar hem had geluisterd en hij mij voor wilde laten.... kom ik op de weg en meteen is hij dan deelnemer welke van rechts komt en dus voorrang heeft.

Aangezien meneer niet meer helemaal spoort, en met de wetenschap dat hij moedwillig wilt en ook werkelijk in staat is uit te lokken.... had hij met zijn rolstoel zo over kunnen steken om en direct tegen mijn brommobiel aan te rijden. Daar zijn vrouw daar op de stoep staat mee te kijken wordt zij automatisch getuige.

Ik zal het dan altijd verliezen ongeacht de video beelden.

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 26 januari 2021 19:59
Soms ... heel soms denk ik wel eens ... waarom nou  >:(

30 km zone en smalle wegen. Twee richtingsverkeer.

De dashcam registreert het volgende. Ik sta op een parkeerplaats. Wil weer vertrekken maar moet dus eerst achteruit de weg op rijden om vervolgens weer mijn weg te vervolgen.

Op het moment van achteruit rijden komen er in de verte meerdere auto's de hoek om gereden. In de ruiten van de gebouwen achter mij is te zien hoe men er aan komt.

Ik constateer dat de eerste auto zo goed als stopt om mij de mogelijkheid te geven mijn weg te kunnen vervolgen. Maar dan besluit deze zich er tussendoor te wringen. Eenmaal voorbij gaf ik meer gas en wilde de zwarte auto achter de eerste auto ... zich er ook tussen wringen maar ik liet dit niet meer toe. Maarrrrr wat was meneer boos nadat ik een stukje verderop rechts op de stoep parkeerde om ff wat af te geven  ;D

En ja.. de waarschuwingslichten werden aan gezet voordat ik de auto verliet.

De rest spreekt voor zich.


Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: EricMP3 op 26 januari 2021 21:20
Haast, gunnen en het missen van verkeerds kennis.

Nu wil ik niet zeggen dat ik geheel foutloos rijdt. Doch het elkaar gunnen van een stukje weg, dat in combinatie met en daar komt tie weer.....haast, gunnen en kennis.
Dan heb je nog een punt en dat is: “ ik ben veel groter en sterker” en dan kom jij met die mug bij mij in de weg rijden....
O ja een dingetje vergeten, denk dat veel verkeersdeelnemers niet echt weten wat ze moeten, lees: welke plaats een brommobiel op de weg heeft.

Merk het ook als je met de MP3 rijdt, autokenteken en gedragen als een motorfiets, want er zijn er genoeg die er iets van begrijpen......
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 20 februari 2021 21:40
En zo weer een verhaal rijker.

Thermostaat koel/vries combinatie gaat stuk. Thermostaat kapot. Betreft een universele thermostaat een K59 serie.

In het verleden al meerdere malen bij deze zelfde winkel gekocht. Nooit problemen gehad. Nu heb ik een andere thermostaat gekregen.

Maar nu ... gesproken via de telefoon met meneer zelf. Vriendelijk gevraagd om een K59 thermostaat. Meneer vindt dat er een originele in moet en vraagt om het serie nummer van de koel/vries combinatie. Deze zijn vele velen malen duurder.

Na txt en uitleg gegeven te hebben en meerdere malen gevraagd te hebben om een K59 te bestellen, geeft meneer niet thuis en blijft bij zijn visie. Meneer raakt naar meerdere verzoeken geïrriteerd en blijft wederom bij zijn visie. Een lastige man om mee om te gaan. Maar hij heeft mijn dure centjes in de pocket.

In het hele gebeuren valt het op dat meneer boven de klant wilt staan. Zeer intimiderend. Na een beetje speurwerk valt het op dat op de website zelf alleen maar positieve reviews te lezen zijn. Op google review zijn ook meerdere negatieve reviews te lezen. Waardeloze service ... erg jammer.

Aanvulling.... Vandaag terug gegaan naar deze winkel.

Ik heb de thermostaat terug gebracht. Aangezien meneer geen geld terug geeft heb ik deze onklaar gemaakt om te voorkomen dat hij deze weer kan verkopen. Meneer komt naar mij toe gelopen (buiten) en legt de thermostaat boven op mijn auto.

Zo heb ik deze weer netjes terug gebracht maar meneer lijkt het er niet mee eens te zijn en legt deze wederom boven op mijn auto.

Meneer komt verhaal halen zonder mondkapje en nodige afstand te houden. Hij is van mening dat hij een serie nummer nodig heeft. Dit bevreemd mij daar deze telefonisch en mondeling in de winkel is doorgegeven.

Verder vind meneer het nodig mij fysiek aan te moeten raken met zijn vinger. Meneer vertrekt vervolgens met zijn auto welke achter mijn auto staat en verspert mijn uitzicht en dan snijd hij mij bij het wegrijden. Zeer onprofessioneel gedrag van een meneer wat kant noch wal slaat.

Erger nog ... zijn snelheid waarmee hij weg rijdt is dusdanig hoog dat hij bijna in botsing komt met een tegemoet komende automobilist.

Ik mijn brommobiel nogmaals geparkeerd en de thermostaat weer terug gelegd  ;D

Front Camera


Rear Camera

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 20 februari 2021 22:15
Waar heb ik dat ook al weer gelezen  ;D

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: joopstern op 20 februari 2021 22:18
toch mooie filmpjes je maakt wat mee in de brommobiel
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: EricMP3 op 21 februari 2021 07:58
Deze man is niet alleen een grote mannelijkheid hij gedraagt zich er ook naar.
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 21 februari 2021 09:03
Ik ben aan het twijfelen of ik beide clipjes bij hem op facebook zou plaatsen  ;D

Met zekerheid dat hij dan flipt  ;D

Ik heb nog contact gehad met de politie en mijn verhaal mogen doen. Ik zou aangifte kunnen doen.

Maar gelet op zijn houding, is hij hardleers en zal het weinig zin hebben. Als hij mij wel hard had aangepakt en fysiek aantoonbaar is, dan had ik wel meteen aangifte gegaan.

Feitelijk gezien kan ik niet aantonen dat hij mij fysiek aanraakt en zich ook niet aan de regels heeft gehouden. Ik had namelijk uit automatisme het contactslot uit gezet toen ik uitstapte en de discussie plaats vond.

Sterker nog .... deze meneer had geen benul dat er een camera meedraaide  ;D

Deze man heeft een machtspositie daar hij met zijn winkel de enigste hier in het dorp is. Het bevreemd mij dan wel .... dat er  qua aantal weinig reviews te vinden zijn over zijn winkel. Zeker omdat hij al zoveel jaren en jaren hier als enigste een winkel heeft.

Als hij werkelijk zo goed zou zijn zoals het kleine groepje reviews op zijn facebook beschrijft waarom zijn er dan weinig reviews te vinden over deze winkel !!!!

Maar goed... zoals ik schreef.... weer een verhaal rijker en voor mij is duidelijk dat de onrust onder de mensen aan het groeien is.

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 21 februari 2021 09:28
Vreemde verhalen van jou allemaal ik snap ook niet dat die vent z'n winkel open mag hebben het lijkt wel of jij dit soort dingen aantrekt als een magneet  ;D

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 21 februari 2021 11:44
@digi10

Hahahaha  ;D ;D ;D

Mijn probleem is dat ik soms een beetje teveel kennis heb op mijn gebied  ;D ;D ;D

Sommige mensen kunnen dat niet pruimen omdat ze dan geen centen meer kunnen verdienen aan mij als klant

Maar gelukkig weet ik niet alles.  ;)

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: TK E op 21 februari 2021 20:48
@Motormuis even je verhaal doen bij "Electro World" kan misschien ook wel wat doen. deze mijnheer is franchise van Electro world en als er iemand is die de naam Electro World ten schande brengt dan wil Electro World zeker wel meer weten.

Hieronder een stukkie van hun website afgehaald:

Met een hoofdkantoor, een eigen magazijn en meer dan 150 winkels staan wij dagelijks voor u klaar en heeft u altijd een Electro World winkel in de buurt. Met een breed assortiment en persoonlijk advies zorgen wij ervoor dat u altijd met een aankoop naar huis gaat waar u tevreden over bent. Ook kunnen wij uw aankoop bij u thuis installeren en/of inbouwen. Mocht uw product onverhoopt kapot gaan hebben wij meer dan 240 vakmonteurs die uw apparaat kunnen repareren. Zo kunt u weer snel genieten van uw product. Electro World is dé grootste Nederlandse franchiseformule in de consumentenelektronica. Onze winkels zijn van zelfstandige ondernemers, zitten lokaal bij u in de buurt en hebben passie voor hun werk.

en even een tip bijna alle slechte reviews worden gefilterd en zijn haast niet te vinden of te zien.
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 22 februari 2021 13:15
Inmiddels contact gehad met hoofd kantoor.

Op hun verzoek het verhaal en video via mail verstuurt en ontvangen.

Ben benieuwd of er een reactie op komt.

Bij de vraag.... of deze meneer een thermostaat niet wil terug nemen is een keuze die de winkelier terplekke zelf mag bepalen.

Dus hij heeft mijn centjes á € 49,50  voor een thermostaat in de pocket.

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 22 februari 2021 14:05
Goed bezig Kees  ;D

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 22 februari 2021 15:17
Ik vind dat je weer flink bij de benen bent genomen.
Als je weet wat je hebben moet (in dit geval een K59 thermostaat) was ik aan het Googlen gegaan...

 ;D ;D ;D ;D

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 22 februari 2021 19:11
Dat klopt maar ..... het is weekend en dus bestellen online komt dan pas na het weekend aan.

Maar de koel/vries combinatie ligt wel helemaal vol. En ik hoef jullie echt niet uit te leggen wat het tegenwoordig allemaal kost  ;)

Dus .... was er weinig keus op dat moment.

Erbij komende voor diegenen die het interesseert...

K59 is het type thermostaat maar achter dat gegeven staat nog een nummer bestaande uit meerdere cijfers en letters en geeft het serie nummer aan. In dit geval ging het  om een universele thermostaat. Omdat de originele al jaren geleden kapot ging.

Mtvrgrt kees

Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: EricMP3 op 22 februari 2021 19:28
Inmiddels contact gehad met hoofd kantoor.

Op hun verzoek het verhaal en video via mail verstuurt en ontvangen.

Ben benieuwd of er een reactie op komt.

Bij de vraag.... of deze meneer een thermostaat niet wil terug nemen is een keuze die de winkelier terplekke zelf mag bepalen.

Dus hij heeft mijn centjes á € 49,50  voor een thermostaat in de pocket.

Mtvrgrt kees

Wanneer zoiets bij het hoofdkantoor terecht komt is het vermoedelijk niet het eerst incident.
Ben benieuwd naar het vervolg.
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 23 februari 2021 07:23
We wachten maar eens rustig af.

Ik kan er nog altijd een belletje achteraan gooien  ;D

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 23 februari 2021 08:09
We wachten maar eens rustig af.

Ik kan er nog altijd een belletje achteraan gooien  ;D

Mtvrgrt kees

 ;D ;D ;D ;D

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 15 juli 2021 09:06
Heeft ff geduurd..... maar was me helemaal ontgaan om het antwoord hier te plaatsen  :-[

Daar het om een franchise keten gaat zal het hoofdkantoor niets doen. Het is helemaal aan de persoon welke de winkel runt  >:(

Maar goed ..... einde verhaal.

Maar dan nu .....

Niets vermoedend .... heerlijk relaxed 30 km zone en dan opeens dit ..... pppfffff 

Als ik niet naar rechts had kunnen uitwijken was het een frontale botsing geweest  en was het einde verhaal brommobiel.

Let wel .... op de beelden lijkt de afstand groter. In werkelijkheid gaat het om mm werk


De bestuurder is doorgereden.

Mtvrgrt kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: TK E op 15 juli 2021 15:52
Je kan nét niet het kenteken aflezen.
Misschien de camera in de hoogste resolutie instellen dan moet je vaak deze wel kunnen aflezen.
Ach tegenwoordig gezien de rijstijl van veel mensen…..welkom in Nederland :-[
En ja dat was best wel schrikken
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Siem op 15 juli 2021 16:07
Ja Kees je zou ze wat >:(
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 15 juli 2021 20:17
Dat was schrikken Kees maar gelukkig is het net goed gegaan  :-[

Groetjes Hans
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: Motormuis op 15 juli 2021 20:39
De front camera staat op 2 k. De vooruit was niet schoon ivm slechte weer.

Youtube geeft een slechtere beeld kwaliteit dan het origineel. Het kenteken is te achter halen.

Aangifte doen ... zinvol .... politie doet toch niks.

Mtvrgrt Kees
Titel: Re: Blik op de weg met de dashcam
Bericht door: digi10 op 15 juli 2021 20:42
Ondanks dat de politie er niks aan doet moet je toch aangifte doen dan staat hij of zij toch genoteerd voor de volgende keer

Groetjes Hans